28 September 2011

High Heels Berapi! Tolong Panggilkan Bomba!

Lagi-lagi design high-heels yang pelik, so yang mana satu you all nak cuba, ataupun berminat untuk bagi hadiah bagi gf atau isteri? Hihihi.

Hot! Burning Your Feet!














Wordless Wednesday #4


Never cry for the person who hurts you. 
Just smile and say "thanks for giving me a chance to find someone better than you".



24 September 2011

Fakri Arrahman Lahir Dengan Lidah Terjulur



Seorang bayi lelaki dilahirkan di Kampung Pampangan di sini dengan lidahnya terjulur. Bayi pasangan suami isteri, Sartika 23 tahun dan Anton 27 tahun, lahir secara normal pada pada 5 September lalu.

Sehingga semalam, bayi itu yang diberi nama Fakri Arrahman sudah dimasukkan ke Hospital Dr M Djamil untuk menjalani rawatan. Pengarah hospital berkenaan, Gustafianof berkata, pihaknya tetap menerima Fakri meskipun dia berasal dari keluarga miskin. Fakri berdepan dengan masalah untuk menghisap susu kerana sebagaian besar rongga mulutnya ditutupi lidahnya yang menjulur.

Lebih membimbangkan lagi, lidahnya semakin membesar dan memanjang. Kos untuk merawatnya ketika ini dtanggung oleh Badan Amil Zakat Kota Padang.

Sumber: Kompas


Cik Azura: Aduhhhh kesiannya baby tu. T___________T



22 September 2011

Spontaneous Thursday #2

There are things that we never want to let go of, 
people we never want to leave behind. 
But keep in mind that letting go isn't the end of the world, 
it’s the beginning of a new life.


via @NerdyAzura



Spontaneous Thursday #1

I'm just a girl, you're just a boy. 
This is my heart, it's not a toy.


via @NerdyAzura



Wordless Wednesday #3


Cute kan? ^_________^


[18SX] Lelaki Jadi "Pole Dancer" Untuk Dapat Banyak Duit

Pelik betul sekarang ni, perempuan nak jadi lelaki, lelaki pula nak jadi perempuan. Baru-baru ni kawan masa Universiti dulu confess yang dia berminat untuk tukar jantina dia daripada lelaki kepada perempuan. Ishhh, apa yang saya mampu buat, ialah bagi nasihat, dan suruh dia fikir baik-baik. Bingung saya dibuatnya.

Basic Butterfly by Mary AD
Dalam bidang pekerjaan pula, perempuan zaman sekarang ramai yang menceburi bidang yang biasanya dimonopoli oleh lelaki. Contohnya bidang ketenteraan, polis, pegawai kerajaan dan perniagaan. Manakala lelaki pula, ramai yang berminat mencuba bidang yang biasanya dimonopoli oleh perempuan. Contohnya seperti bidang masakan, make-up dan fesyen.

Pernah dengar tak "Pole Dancing"? 

Pole dance is a form of performing art, a combination of dance and gymnastics. It involves dancing and performing acrobatic tricks with a vertical pole and is an increasingly popular form of fitness and dance, practised by many enthusiasts in gyms or dedicated dance studios. A wide range of amateur and professional competitions are held in many countries around the world.

Bidang Pole Dancing ni biasanya diceburi oleh penari eksotik wanita. Tapi nampaknya lelaki pun sudah mula berminat untuk mencuba nasib sebagai penari Pole Dancing. 

Hao Tao yang berasal daripada China, berusia 23 tahun, berjaya menjadi seorang penari Pole Dancing professional. Dia meraih pendapatan sebanyak £6,000 (US 8,000) sebulan. Wow! Ikuti kisah beliau di SINI

Hrmmm.... Kalau perempuan yang menari Pole Dancing ni, mestilah seksi kan, kalau lelaki pula? Macam mana? Jom tengok video lelaki menari Pole Dancing ni. 



Cik Azura: Ada-ada saja dorang ni. The last part of this video: YIKES! Hihihihi!


14 September 2011

Wordless Wednesday #2


Stop animal cruelty. They have feelings too.


Wordless Wednesday #1


They say you must be happy, if your love is happy with someone else.
But can they tell what to do with the inside pain and tears?


12 September 2011

Lidah Oh Lidah. Pandainya Si Lidah Menari.

Wow Wow Wow! Gila eh, hebatnya amoi ni buat trick lidah, pandai menari-nari pula lidahnya ni. Saya langsung tak dapat buat, ekekeke.



tongue fold Weird Asian Tongue Tricks picture


Cik Azura: Kamu pandai buat ka? ^_________^

Bingung Memilih Tema Album Perkahwinan?



Lucu. Pelik. Kreatif. Tapi lucu bah zombi tu, siapalah yang malang kena suruh jadi zombi tu.

Inilah yang dilakukan oleh pasangan dari Korea ni. Julian Sunmi Park dan Benjamin Jinsuk Lee memang hebat! Saya pun mahu jugalah bila nak buat album perkahwinan nanti. Memang lain daripada yang lain!

Cuba lihat sendiri tema bagi album perkahwinan mereka. 













Cik Azura: Kiuttttnyaaaaa! Hihihi, Saya mahu test tema vampire macam Twilight tu la kunun, bulih ka? Hahahaha. 


10 September 2011

18SX: Ratu Colombia Malas Pakai Seluar Dalam??


Apa hal pula si Catalina Robayo ni? Aduhhhh, muka cantik tapi kenapalah malas pakai seluar dalam. Ish ish ish. Meleleh air liur lelaki-lelaki buaya yang nampak ni, hahaha. Minta-minta dia berubahlah lepas ni, satu dunia kecoh pasal dia. Best ka kecoh pasal kontroversi buduh macam ni? (-_-!)

Ikuti berita penuhnya di Beatyjohn.com.


Cik Azura: Tak faham betul. Cantik saja tiada guna kalau tiada otak, haiyaaa.


7 Orang Anak Buang Bapa Yang Uzur Tepi Masjid Pada Hari Raya Aidilfitri


Pilu hati seorang bapa, Wahid Hussin yang berusia 71 tahun apabila kerinduan yang terpendam dalam hati terhadap anak-anaknya berakhir dengan insiden yang tidak dijangka apabila dia dihantar "orang suruhan" anaknya itu ke tepi sebuah masjid hanya beberapa jam selepas melepaskan kepenatan dirumah anaknya.

Lebih menyedihkan Wahid Hussin yang tinggal bersendirian di Kuala Penyu, sanggup menempuh perjalanan sejauh  lebih 60km menaiki bot dan pengangkutan awam lain sebaik keluar dari Hospital Kuala Penyu, semata-mata untuk meraikan Hari Raya Aidilfitri bersama anak lelaki beliau yang berusia 40-an.

Warga emas yang telah kematian isteri lebih 12 tahun lalu itu bukan saja dibuang, malah duit hasil sumbangan dari ihsan orang ramai ketika beliau dirawat di hospital turut dikebas oleh anak beliau.

Syukurlah, warga emas ini bernasib baik apabila ditemui oleh pekerja masjid di tepi pokok bunga berhampiran masjid sebelum dibawa ke perkarangan rumah ibadat untuk diberi bantuan sebelum diserahkan kepada pihak yang bertanggungjawab untuk tindakan selanjutnya.


Tanpa berselindung, Wahid menceritakan kisah beliau. "Selepas duduk beberapa jam dirumah anak, saya diarahkan untuk menaiki sebuah kereta yang dipandu oleh seorang lelaki sebelum diturunkan berhampiran masjid ini," katanya sebak. Pemandu terbabit sempat berpesan, supaya dia menunggu di masid itu dengan alasan ada orang lain yang akan mengambilnya nanti sebelum lelaki itu pergi. 

Bagaimanapun, selepas beberapa jam menanti, tiada sesiapa yang datang, dan dia mula menerima hakikat, bahawa anaknya itu ingin membuang dia jauh-jauh dari kehidupan mereka.

Adik kepada warga emas ini, Alias, berjaya dihubungi berikutan penemuan sekeping kertas tertulis nama dan nombor telefon adiknya dan dua orang anak warga emas ini. Anak warga emas ini tidak berjaya dihubungi. 

Sementara itu, Pegawai Unit Warga Emas JKM Labuan akan mendapatkan perintah mahkamah supaya warga emas ini ditempatkan dirumah warga emas. 

Sumber: Harian Metro



Cik Azura: Sedih, kenapalah 7 orang anak dia ni, satu pun tidak sanggup jaga dia. Betullah cakap orang. 1 orang bapa/mak mampu jaga 10 orang anak, tapi 10 orang anak belum tentu sanggup menjada seorang bapa/mak.

Tuhan, ajarlah hatiku supaya sentiasa sayang dan mengenang budi mak dan papa yang sudah susah payah membesarkan aku dari kecil sehingga sekarang. Janganlah sampai aku pun ikut jadi anak derhaka macam dorang ni. Amin.


Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More