07 July 2011

Sanggup Tukar Jantina Anak Perempuan Kepada Lelaki Kerana Wang


Pelik tapi benar. Inilah yang berlaku di India. Sesetengah ibubapa sanggup membelanjakan sehingga £2,000 untuk menukarkan jantina anak perempuan mereka kepada lelaki melalui proses pembedahan yang dipanggil genitoplasty.

Genitoplasty: Fashions a penis from female organs, with the child being injected with male hormones to create a boy.
Ramai ibu bapa tidak menyedari, mereka sebenarnya membunuh masa depan anak-anak mereka. Pembedahan ini dikatakan boleh menyebabkan kemandulan dan mati pucuk pada kanak-kanak malang ini. Ini kerana, hormon dalam badan yang tidak stabil akan mengganggu proses tumbesaran organ tersebut sehingga akhirnya ia gagal berfungsi dan mandul.

Dianggarkan sehingga 300 kanak-kanak perempuan dibedah menjadi kanak-kanak lelaki kerana ibu bapa mereka tidak sanggup membelanjakan wang untuk pendidikan dan kos perkahwinan (dowry) yang semakin meningkat. Ada juga ibu bapa yang sanggup menukar jantina anak perempuan mereka kepada lelaki untuk mengahwinkan anak mereka dengan perempuan-perempuan kaya.
Cik Azura: Teruknya, baguskan kalau mamanya yang ditukar jantina jadi lelaki, bapa pula ditukar jantina jadi perempuan, baru dia tau apa rasanya. Damn these parents! They can go to hell!Risau dengan prestasi pelajaran adik-adik yang semakin menurun? Cari tips belajar dan kongsikan debaran menanti exam dan tips adik-adik di SINI. Happy studying ya! :)

2 Sweet Roses!:

ngam tu idea ko tu moy! teda utak betul ooo!

Wakakaka, biar dia rasa kan Just, mulau eh, ada juga org tua begitu.

Post a Comment

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More