25 May 2011

Tutorial: Hilangkan Warning "You May Be A Victim Of Software Counterfeiting" Pada Windows XP Anda

Credit image: ghacks.net
Pernah tak dapat warning macam ni? Geramnya saya, kerana kegatalan tangan saya yang suka ubah setting lappy sana sini, dan cari updates online, tiba-tiba screen lappy saya jadi hitam, hilang wallpaper "BOYFRIEND" kesayangan saya si JANG GEUN SUK. Aduiii perasan juga saya ni. Kita abaikan, hahaha!

Romantic scenes from Korean Drama: You're Beautiful!
Hampir jatuh biji mata saya nampak screen lappy jadi hitam, so fikir punya fikir, saya terpaksa memberanikan diri bertanya dengan MR. GOOGLE. Bila tanya dia pula, dia suruh saya cari sendiri, tapi ada jugalah dia bagi saya hints sikit2, hahaha. Contohnya di SINI

Bila korek punya korek, saya rasa link dibawah jak yang senang difaham and senang diikut. Saya takut salah ajar, so saya akan bagi link sahaja ya, kalau tak dapat buat, baru saya siapkan steps tutorial one by one. Okay? Hehehe. 




P/s: Sila bagi komen atau cadangan selepas mencuba tutorial ni ya. Terima kasih. :)


3 Sweet Roses!:

Aku ada software yang boleh hilangkan warning tu n memulihkan balik. Aku kena ni sekali ja masa 2008 dulu. PC. Sekarang lappy ku nda pakai Windows sudah sebagai main OS. Jadi Guest OS ja, hua3

Aku rasa, biasa yg kena ni sebab Window yg pirate / hacked punya. Kalau ori, update ja balik. Buat ja ujian tu. Kalau bukan ori memang update secara online tu jadi pantang besar tu..

@Samizul~Wahhh jadi kedai format laptop tu tipu saya lah ni kan? Lepas dorang format, bila Turn On Autoupdates, terus mcm ni, uhuhuhu.

Post a Comment

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More