03 March 2011

Hrmmm, Maxis Hotlink Internet Prepaid? Jom Kita Cuba!

Hurray! Dapat BE lagi, syukurlah, berkat rezeki dari kamu semua, thank you sebab selalu support blog Zura yang jarang diupdate ni, ihihi.

Kali ni, Zura dapat BE dari Maxis Hotlink Internet Prepaid. Nak tau apa yang hebat sangat pasal promosi dari Maxis ni, jom kita usha!

Click for larger view.

Macam mana? Okay tak? Apa? Ada soalan? Hrmmm, jom baca FAQ ni untuk maklumat lanjut. Sorry tak dapat translate FAQ ni, takut nanti salah info pula kalau ditranslate, ekekeke. :)

1. How do I get Prepaid Broadband?
Customers can purchase a Hotlink SIM pack from the nearest centre/dealer. Existing customers can purchase the service by dialing *100#.

2. Does the package come with a modem?
No, Prepaid Broadband doesn’t come with a modem.

3. Do I need to register for the service?
No registration is necessary.

4. Do I need to change the settings of my modem/handset?
Yes, please key in the below accordingly:
• APN = unet
• Number to dial = *99#

5. How do I check my usage?
Step 1: Key in #100* and press SEND.
Step 2: Select “Services” and press SEND.
Step 3: Select “Prepaid Broadband” and press SEND.
Step 4: Select “Check Status” and press SEND.

6. How do I know if I’m nearing the volume quota?
An SMS notification will be sent at 90% of the allocated volume or 10 minutes before your session expires. You can also perform a status check via *100#.

7. What happens if I am using the service halfway and my subscription expires?
You will be disconnected from the session. You can re-connect to the service but will be charged pay-per-use rates. You can continue using the service by purchasing more Prepaid Broadband via *100#.

8. If my Hotlink credit expires but I still have an existing prepaid broadband subscription, can I still use the Prepaid Broadband service?
Yes, you can continue to use the Prepaid Broadband service even though the Hotlink credit has expired. However, to buy another Prepaid Broadband subscription, you will need to top up and reactivate your Hotlink credit before you can purchase another subscription.

9. How do I terminate the service?
There is no termination for Prepaid Broadband. Just finish up your quota as the service is not auto renewable.

10. Can I upgrade my Prepaid Broadband?
No upgrades are applicable for Prepaid Broadband.

11. Can I have International Data Roaming?
International Data Roaming does not apply for these packages.

So tunggu apa lagi? Jom kita sama-sama cuba! (demi CITYVILLE, lol!)

4 Sweet Roses!:

bayar guna topup mcm biasala kan?
hm..hot ticket internet pun ada, agak2 mana lagi best?

kat area rumah saye takde covergaee..huhuhu:P

meh ke rumah,
~damia dan selsema~
keep in touch ye..♥♥♥

As-salam cik zura.....
pakej yang zura update ni dipanggil Prepaid broadband di kalangan customer service maxis. Biasanya ciri-ciri pentingnya, service prepaid broadband direka khas untuk digunakan di komputer.Biasanya pengguna akan jadikan HP sebagai modem, tapi sebelum boleh gunakan HP tu sebagai modem, kene install aplikasi networking HP ke komputer menggunakan CD yang customer dapat masa beli HP. Biasanya HP biasa2 xder.

Hp yang famous customer guna adalah sony ericson model saya dah tak ingat sebab banyak. nokia pun banyak jugak.

Peringatan penting jangan beli service internet prepaid broadband dan guna internet di HP. Walaupun untuk HP yang macam komputer kecik tu (model tak ingat), ia masih dipanggil HP. Kerana kalau digunakan di HP, bila digunakan ia tidak akan menggunakan kredit akaun internet prepaid broadband anda. ia akan gunakan kadar Pay per use. Dan ia sangat mahal.

sebaiknya dan yang paling senang gunakan service ni mnggunakan modem. masukkan setting penting seperti APN,dial number dan password. User name x kesah sangat, Mana nak setting kena bergantung pada modem apa yang digunakan.

Kalau gunakan modem maxis settingnya boleh buat pada software maxis broadband.

Tapi stepnya:

1:beli prepaid broadband service di hp dulu
2:masukkan simcard dalam modem
3:setting dan boleh guna.

kalau zura bercadang nak guna internet di HP kene pilih service mobile internet.

ok kalau ada apa2 pertanyaan sila hubungi 1-300-820-120 bukan 1-300-822-000 itu untuk pengguna internet line bayar bulan.. ok sampai sini dulu.

@TE~Ni yang saya bingung ni, tak tau nak pilih mana satu, tapi macam sayang juga dengan Celcom Broadband tu, sebab dah setahun lebih pakai, uhuhuhu.

@Dda Ly~Owh ye ke, jadi kamu pakai broadband apa tu? Okay tak?

@Nety Fadil~Aduiiiiiii detailnya penjelasannya, tq sweetie, at least kita semua tau lebih banyak pasal promosi ni. (Terharu sambil makan kuih gelang, lain kali nak blanja Nety makan ni)

Post a Comment

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More