25 February 2011

Such A Bad Hair Day!

Holla, apa kabar semua. How's your day? A bit stress is it? Apa kata baca kisah lucu dibawah ni. Ceriakan diri anda, maniskan muka dengan senyuman. :)


Part 1
Cikgu: Nobita! Nape kamu tak dtg kelas ptg tadi hah??
Nobita: Maaf cikgu, petang tadi saya mengalami suatu keajaiban, pelik sangat.
Cikgu: Huh? Keajaiban apa? Apa yang terjadi kat kamu? (nada ambil berat)
Nobita: Ntah le, masa tu saya cuma baring2 atas katil, tiba2 je saya tak sedarkan diri. Ajaib btol.
Cikgu: GRRR!! Itu bukan ajaib! Itu tertido na...manya!! Arghh!!
Nobita: Oh, ye ke cikgu? Tak ajaib ek? Hehehe... (pastu cabut lari)

Part 2

Sizuka: Wah smartnye awak hari ni, wangi siap!
Nobita: Well, kan nak jumpa awak, mesti la smart, hehe.
Sizuka: Owh eh? Tadi awak smayang pon mesti pkai smart gak kan?
Nobita: Err, tadi smayang saye blom mandi. So pkai kain plikat + baju panas sudey.
Sizuka: Hurm, nak jumpa saye, smart lak. Tapi nak jumpa 'Dia', ala-ala kadar je?
Nobita: Teett!! Huhuhu.



Credit Story: Tuah Mohd Bakheet.
Jangan lupa baca sekali yang INI tau. Banyak kisah tauladan yang boleh kita baca. 


P/s: Kesian sangat2 dengan kawan satu office, kereta Alza dia langgar belakang kereta Nissan Sunny, pemilik kereta Nissan Sunny marah2 minta ganti rugi walaupun tiada kerosakkan apa2 pun, alasan dia, ada skru yang longgar (hahahahaha). Bila kawan Zura nak panggil mekanik untuk check and estimate ganti rugi yang sepatutnya dia bayar, pemilik kereta Nissan Sunny marah and mundurkan kereta dia langgar kereta Alza kawan Zura DUA kali sebelum cabut lari, ish ish ish. Ada2 jak manusia sekarang ni, pelik2. (-_-?)

0 Sweet Roses!:

Post a Comment

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More