25 January 2011

Kenapa Saya Suka Drama Korea?

 Waseh! Waseh! Syioknya, curi tag dari si Michelle bah ni, gatal tangan mo juga membalas.

Bilang adik saya and kawan saya, saya ni memang hantu Korea, dorang bilang bagus saya balik Korea, tinggal sana, cess, ekekeke. Tapi ahhh! Pedulilah, sebab saya mengaku juga saya memang gila tengok drama Korea, kadang2 sampai jam 4 pagi baru saya tidur sebab tak sanggup menanggung penderitaan menunggu untuk tengok episode seterusnya, ekeke.

1. Dari kecik sampai besar panjang sekarang, berapa sudah drama Korea yang kamu tengok?
Wow soalan cepu emas, tak tau pula, tak terkira owh.

2. Kalau kamu hebat, drama Korea biasanya ada berapa episod?
Hah! Senang ni soalannya, biasanya ada 16 episode, paling banyak pun 20 episode. Jarang2 lebih 20 episode.

3. Mana part yang paling kamu suka dalam drama Korea? Kenapa?
Part paling syiok, time lucu especially kalau si hero ni selalu gaduh dengan si heroin, time hero and heroin jatuh cinta (dalam diam suka2 kenen) and part sedih2 (ada salah faham atau halangan dalam hubungan si hero sama si heroin). Waseh waseh, kadang2 gara2 terlampau feeling, ketawa terbahak-bahak (time lucu) and nangis teresak-esak (time sedih). Memalukan!

4. Mana part yang paling kamu tidak suka? Kenapa?
Part yang paling tidak syiok mestilah part yang tiada kaitan dengan si hero sama si heroin, buang filem jak, ekekekee. (Jahatnya saya!)

5. Drama Korea yang paling kamu suka?
Ni senarai drama Korea yang baru2 saya tengok, punya main syiok, aduiiiii. Pssssst! Jangan kasitau orang ya, tak tau berapa kali sudah saya ulang2 tengok ni, ekekekeke.
Secret Garden


Marry Me Mary


You're Beautiful


  Playful Kiss

Antara empat drama ni, saya paling suka Marry Me Mary & You're Beautiful, sebab heronya cute, pandai menyanyi and pandai main gitar, ekekeke. (Gatal betul!)

Ni dia hero pujaan saya, ekekeke. Sorry ya Mr Teddybear sayang, tapi apa2 pun Teddybear tetap no 1 dalam hati, ekekeke.



Astaga, jom sambung soalan seterusnya, terlebih mencarut sudah saya ni, ekekeke.

6. Kasi senarai 5 sebab kenapa kamu suka drama Korea?
# Cerita dia dari awal sampai habis tidak membosankan. Ada lucu, ada cinta2, ada sedih. Somehow kita juga dapat pengajaran tau dari cerita dia ni.#

# Fashionista!#
Aduiiiiii, fesyen baju dorang ni cute2! Pelakonnya pun cute2. Tak bosan mata tengok, ekekeke.

# Bahasa#
Saya lebih suka bahasa Korea daripada bahasa Jepun, manja bah, ekekeke.

# Lakonan mantap!#
Hebat lakonan dorang ni, kalau jelek memang betul2 dibuatnya muka jelek. Bukan macam pelakon Malaysia, berlakon watak orang gila pun pakai bulu mata palsu, yisssh! Palui! Bidak dan yang sewaktu dengannya.

# Jalan cerita macam fairytale. Ada pengajaran, dia show setiap masalah tu ada penyelesaiannya. Dan hidup memang perlu ada ups and downs, barulah kita akan menghargai hidup kita.#

7. Tag 5 orang geng drama Korea yang kamu tahu.
Anduk bah, tak tau sapa yang gila Korea macam saya ni, hihihii. Bah feel free to tag yourself kio.
Okaylah sekian laporan dari saya, ekekeke. Nanti ada masa, saya akan buat review dan link untuk tengok drama ni secara online ya. :)

8 Sweet Roses!:

tengoklah sitkom korea tajuk die
High Kick Through The Roof kot.
super lawak n sweet.

highly recommended.
sitkom paling hit dekat korea tu.:)

@Dillataib~Owh tq so much dear, akan dicari secepat mungkin, ekekeke, yosh!

yeaaah~akhirnya sa jumpa another ging kurea hahaha...

amboi2...soalan no.5 tu bah melebih2 c kawan ni hahaha...semua drama2 baru ba pula yg ko tgk ni ah..ba on the lists tu sa pun mau tgk hihi...[mmg cute c jang geun suk tu kan hihi]

Anyways, sentiki dlu la! haha

@Michelle~Hahaha, sentiki dulu, ekekeke. Mandak, kalau ada lagi drama baru yg best2 jangan lupa kasitau kio, ekekeke.

wah pasni leh la cari cite nie..

@Amy~Hehehe, tengok tau, best ni, ekekeke, jadi sot saya tengok balik2, syiok bah.

saya korean drama fan owh.. sya punya favourite channel ialah channel 391 di astro. Channel KBS World. Semua pasal Korean ada sana, and drama siok2 dan terkini pun ada sana. Saya ada tingu tu Mary, Marry me di channel KBS world. Cute betul si Mary haha!

@Stella~Yakah Stel, ekekeke, saya pun suka channel KBS World, banyak kan drama Korea sana. Miahahaa memang cute kan si Mary, macam pelakon budak perempuan dalam drama Autumn In My Heart bah tu kan, tapi sa suka tinguk heronya si Mu gyul, ekekeke, cute juga. Lagu2nya pun best owh.

Post a Comment

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More