28 December 2010

Sudah Kahwin Mengaku Bujang. Apa Nak Jadi?

Credit gambar: Love-kish

Holla, sorry lama tak update blog, ekeke. Sibuk dengan persiapan Christmas, entry untuk Christmas pun belum lagi siap, ekekeke. Nanti akan dipublishkan bila siap.

Hari ni Zura rasa tak berapa sihat, flu and sore throat, terlebih minum oren kali bah ni, hihihi. Tambah lagi dengan rasa panas ni, aircond rosak, cett betul. Tengah tunggu aircond lama dikirim dari HQ, nak beli baru, bini boss yang kedekut basi tu tak kasi, cett lah.

Hrmmm, nak share satu cerita bah ni. Tadi bila kawan satu office Zura (lelaki) berkumpul bercerita, dorang sibuk cerita pasal perempuan, some of them sudah kahwin tau, tapi still ada gf di luar, memang mata keranjang. Pelik juga ya, lelaki pun pandai bergosip. Sibuk banding gf (kekasih gelap) sapa yang lagi cantik, ish ish ish, perasan hensem owh.

Macam manalah tu ya dorang cover line? Bini sibuk dirumah jaga makan minumnya, urus pakaiannya, urus anak2, dia pula sedap2 bercengkerama dengan amoi lain diluar. Lelaki lelaki. 

Zura ada tanya juga, kenapa juga ada gf diluar, tak sayang bini ka? Then dorang jawab, alaaah just TTM. Zura hairan, tak faham maksud TTM, last2 bila Zura tanya lagi, rupanya TTM stands for "Teman Tapi Mesra"!!! 

Cett betul la. 




5 Sweet Roses!:

Bukan semua tapi kebanyakkan!!
Kalau wife buat begitu pandai pula marah...jadi lelaki saja lah kunun buli buat???

Apapun, tidak patut bah kan. Sudah janji sehidup semati tapi lama-lama janji hilang ntah kemana. Wife terkejar-kejar urus rumah sampai kadang-kadang tidak sempat makan sebab mendulukan anak-anak yang lagi penting...si suami pula sibuk 'makan di luar'. Of courselah, sometimes the husband only ja yang kerja untuk menampung the whole family but that doesn't mean boleh buat sesuka hati...bila kena tegur, macam-macam alasan.

Ntah la zura.. mmg la TTM kan tp lg bagus bermesra sama wife d rmh yg sanggup bersusah senang sama2.. sibuk bermesra sama urg lain pdhal wife sendiri pun sdh krg mesra! sakit ati kan!

@Sumandak~Ya owh kan, ada yang kalau ditegur sampai naik tangan naik kaki, ish menakutkan, then lama2 bercerai, so anak2 kesian, tak tau mo bergantung hidup sama sapa.

@Just~Ya bah Just, buduh2 lagi sa tanya kawan sa tu, apa tu TTm, geram sa owh. Then bila sa cakap, jadi kalau TTm sampai naik katil macam mana? Nda rasa bersalah ka? Then dia jawab, wahhh itu kira bonuslah, bukan kita minta pun, wasehhhh terus sa berapiiii!

thats y my mom mmg selalu pesan sama sia.. mcmana pun misti mo ada saving sindiri.. dia takut betul apa yg jd sama dia jd sama sia.. sia rasa mcmana perfect pun tu marriage kan misti ada happen benda ni. mo tau mcmana handle ja.. to be honest, 1x kali happen sama sia mmg no sorry sdh! kes kedapatan ni!

@Just~Yaloh, kita sebagai perempuan mesti mau bekerja, sebab kita mana tau husband kita tu setia sama kita sampai bila2 kan, huhuhu, mo kumpul duit juga untuk emergency, takut juga bah.

Post a Comment

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More