14 December 2010

Detik Menakjubkan Yang Dapat Kita Lihat Semasa Kandungan Haiwan Berada Pada Peringkat Embrio

Gambar ini diambil semasa haiwan (gajah, ikan jerung, ikan lumba-lumba, anjing, penguin dan kucing) masih berada pada peringkat embrio. Peter Chinn telah menggabungkan 3D ultrasound scans, computer graphics dan camera yang kecil dan halus untuk merakam detik-detik ini. Ajaib kan?












8 Sweet Roses!:

Memang menakjubkan! Kalau di fikir macam mustahil..tapi ciptaan Tuhan tiada yang mustahil...

@Sumandak~Macam real kan gambarnya, hairan sa owh, ekekeke!

Owhh..Kucing tu kat dalam perut put kuku dia dh terkluar yee..KAlo dia mencakar mesti mak dier melenting kan...Huhuhuhu

@AdiaLuze~A'ah, comel kan, gambar ni dorang ambil dekat2 tempoh matang nak bersalin, so body parts semua dah lengkap, tinggal tunggu masa untuk "say hello to the world", ihihihi. :)

mcm zura mase kecit2 dlu la .. ngaa~ say halo 2 da nurse zura,, mummmyyy ! hehehe :p

comelnya!!
yg gajah kecik n baby dolphin sngt comel~
llalaalalala~

@Mamat~Hahahaha! Mamat pun sama gak, ekekeke, say hello to the world, ekekeke.

@Mknaca~Hihihihi :D

@Nieza~Comel kan, agak2nya kita pun comel juga masa dalam perut mum, ekekeke. :)

Post a Comment

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More