04 October 2010

Hati Rasa Tak Sedap, Kenapa Ya?


Hai semua, sorry, lama tak update post and balas kunjungan you all. USB Broadband saya rosak, uwaaarrgghhh!! Tension ni, lama tak online dekat rumah, mau online di office ni, susah, dah start busy dengan paperwork, statements bla bla bla. Lagipun kan saya ada cerita hari tu, ada orang ganti Fiona sudah, so saya tak boleh bermalasan ni, ekekeke, nanti kena teriak pula.

Apa khabar semua? Saya harap you all sihat2 saja. Saya disini, haizzzz, hati saya rasa tak tenang, maybe sebab Fiona tiada kan, tapi tadi dia ada call, tanya khabar, and tanya saya okay ka tidak. Saya jawab tak okay, miss her kan. Then saya ada bagitau saya mau resign, tapi dia suruh saya sabar dulu, dapat kerja baru resign. 

Terus terang saya cakap, saya sangat2 stress kerja di company ni. Banyak procedure kerja diubah, so saya masih bingung2 lagi, takut salah buat, nanti salah buat kena teriak lagi, hahaha. Tapi saya sudah sediakan buku "Proof Book" atas nasihat Fiona, so kalau dia (orang baru) suruh buat apa2, terus tulis dalam buku, so lain kali kalau dia marah, just kasi tengok buku tu, ekekeke.

Orang baru ni dia ada janji naikkan gaji saya start bulan October ni, then kalau kerja saya okay, dia akan naikkan lagi hujung tahun ni. Tapi kalau naik gaji tapi hati saya tak tenang keja sama juga, adesss, apa macam ni. Ahhh hantamlah! 

Aduiiii, sedih ni, kenapa boleh rosak USB Broadband saya ni, sob sob sob.... Terpaksalah ni keluar duit beli baru, huhuhu, ada sapa2 mau jual ka? Jual kasi saya ya, ekekeke! Bagi free pun boleh, muahahaha (ketawa penjahat)!



P/s: Huuhuhu, ada BE jadi ME, ni mesti pasal jarang online ni, haiyaaaaa, nasib baik ada ganti satu baru punya BE. Hopefully dia masih bersabar dan sudi stay lama2 di blog saya ni, ekekeke!

2 Sweet Roses!:

patutlah dua tiga hari ini ko teda..bah oklah tu kalu dia mo kasi naik gaji..
kalu sa, sa suka begitu..ada jualah harapan kena bagi kan, jadi kena kerja kuat sikit..tunjuk sama dia kita leh buat wpun kena marah2..jangan saja dia janji manis...
ok azura..selamat bersantai lepas kerja ni..

@Mama JnJ~Tapi kan sis, hati saya masih tak tenang, haizzz.... :'(

Post a Comment

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More