03 September 2010

Tutorial Hide LinkWithin Widget Pada Homepage Blog

Credit tutorial: Today's Playlist

Holla, I'm back with another tutorial. You guys ada LinkWithin tak? Kalau tiada, better buat satu. Readers pun senang tengok related post sebab dia akan show related post kat bawah setiap post. So readers pun akan stay lama sikit dekat blog kita.

So, kalau tak nak LinkWithin keep showing under every post (even after summarized) kat homepage, ikut steps ni. Tapi kalau you all memang dah ada widget ini, copy codenya, paste dekat notepad, then remove dulu widget ni okay baru proceed dengan steps dibawah.

1. Pergi DASHBOARD>DESIGN>EDIT HTML.(Backup dulu template you all, just in case ada kesilapan senang betulkan, taklah you all menangis darah).
2. Cari code </body>.(Biasanya terletak pada bahagian paling bawah template)
3. Copy code dibawah ni and paste before code dilangkah 2.

<b:if cond='data:blog.pageType == "item"'>
REPLACE THIS WITH CODE
</b:if>

 4. Gantikan REPLACE THIS WITH CODE dengan code LinkWithin you all. Save template.


P/s: Kalau puas hati dengan tutorial ni, click "Like" and share. Hihihi.

2 Sweet Roses!:

Shout box sedang tidak aktiv terpaksa saya berkunjung lewat coment, visit me and follow back

Post a Comment

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More