30 September 2010

Setiap Pertemuan Pasti Ada Perpisahan. Tapi Setiap Perpisahan Belum Pasti Ada Pertemuan.


Hai semua, miss me ah? Hehehe. Sorry, hari ni tak ada idea nak update post, terlalu banyak kerja yang perlu disiapkan di office ni. Nak update post and blogwalking tapi otak ni hang pula. Separuh jak saya sempat blogwalking, malam ni saya sambung ya. 

Saya tiada mood. Maybe sebab saya sedih, sebab start esok, ada orang lain yang ganti Fiona. Semua kami di company ni sedih dia mahu resign. But what to do, life must go on.

Saya tak suka orang yang ganti Fiona tu. Tapi nak buat macam mana, saya belum jumpa kerja baru lagi, Fiona pun dah pesan, jangan resign before dapat kerja. Memandangkan saya hormat sangat dengan si Fiona, saya ikutlah cakap dia. Hrmm. Mesti esok orang tu sengaja nak susahkan saya ni, takpalah saya try dulu, kalau dia buat hal, terpaksalah saya say bye bye. 

Saya sudah pernah kena marah dengan orang ni. Dia ni kira menjaga account company ni, cuma dia tak kerja sini. Now semua dia yang handle, tengoklah macam mana. Sampai mati pun saya tidak lupa hari dia marah saya. Waktu tu saya baru masuk. Dia ada suruh saya buat kerja. Bila dia check, dia marah2 pula. Padahal dia yang suruh saya buat macam tu, Fiona backing saya, dia dah bagitau orang ni, yang saya sudah ikut cara yang dia suruh, but still dia marah saya biarpun dia tahu itu sebenarnya salah dia. 

Saya sendiri sebenarnya tiada hati mo kerja sini, tapi saya fikir juga, saya ada tanggungjawab besar, takkan saya cuma fikir pasal diri saya sendiri saja kan? Takpalah, demi papa, mama, dan adik2, saya bertahan dulu sementara saya cari kerja lain.

Always family first! :)

8 Sweet Roses!:

tabahkan hati.. ada kala kita terpaksa buat "dont know" untuk jaga periuk nasi sendiri, kerja dengan ikhlas... insyallah ada rezeki nanti beralih lah arah..kumanx "aku tewas" entry

@Kuman Chaos~Thanks ya, saya slalu cuba kerja dengan ikhlas, tapi kdg2 cara dorang layan saya buat saya rasa marah, haizzz, kenapa saya yang selalu disalahkan bila ada salah silap, nasib baik saya masih boleh kawal marah saya.

@Arie richi~Thanks Arie, saya cubalah, hihihi... :)

dulu masa mula2 saya kerja, selalu jugak saya kena marah..tapi niat kita nak kerja dan cari rezeki, so pekak kan telinga, zip kan mulut... just buat je kerja kita...lama2 samada boss kita boring atau kita sendiri dah lali

@jomsantaisekejap~Hahahaha, ya kan? Kalau selalu kena marah, mesti lama2 kita pun boing kan? Adeiiii...

hye, kena sabar byk2 la ni. cuba pikir dari sudut positif, mungkin ada sedikit kebaikan dari marah-marah dia tu. u akan makin hati2 buat kerja, makin kuat, ada sikap mo improve skil kerja smpi dia x buli marah lagi..

@Kay~Kalau saya ada buat salah saya tak kisah Kay, ni saya dah buat ikut yang dia suruh, dia marah pula, bingung... Terpaksa saya buat "PROOF BOOK" apa dia suruh saya tulis, so saya sendiri selamat. :)

Post a Comment

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More