18 September 2010

Sediakan Ruangan Iklan Untuk Disewa? Layak Ke Blog SUCH A SIMPLE LIFE?

Hi there, hari ni update post pasal cinta2 pula, ekekeke. Saja jak ni, supaya blog ni versatil, sebenarnya masih dalam contruction, sorry kalau ada masalah time2 you all visit blog ni. 

Lagi satu, nampak tak ada 4 kotak iklan kosong dekat side bar saya ni dan satu kotak panjang di header ni? Nak sangat minta pendapat patut ka saya letak ruang iklan di blog ni? Sebab blog saya masih baru, page views pun bukan banyak. Saya ada juga try buang ruangan kosong tu, tapi habis rosak template saya, huiyooo, so better biar je la kan? Tak larat nak cari template and ubah coding sana sini lagi, Insaf dah! Saya pun bukan pandai sangat, hahaha!

Biasanya kalau orang bagi perkhidmatan siarkan iklan banner di blog, dorang minta bayaran berapa ya? Ish ish ish, sapa2 yang dah pro tu, tolonglah ajar budak baru blajar ni ya, kekeke!




4 Sweet Roses!:

biasanya dorang yang baru dalam blog kenakan bayaran RM5 atau RM10 sebulan, ada juga yang caj RM10 untuk 3 bulan.

sebenarnya i tak berapa expert pasal advertisement ni but secara kasarnya base on what i see on other website ialah:
1) u kena inform bloggers size advertisement ( samada 125 x 125 ke etc )
2) then suruh diorang email kat u semua particular serta banner tersebut to u spt nama, email add, tajuk banner,amount bank in, date bank in, which add to put dsb.
3) If u want to charge them, basically yang i tgk 1 bulan RM10, 2 bulan RM15 or RM20
4) If u want to exchange banner ( if blog diorang pun ada advertisement ) then sama juga, just email banner masing2.
i think maybe that will help u. Kalau u nak sample, i just tgk salah satu website yang ada advertisement. u just pergi at asfzlili.blogspot.com
Good luck and one more thing, bila buat advertisement ni, yr traffic must be excellent. Registered sebanyak mungkin kat mana-mana SEO and website.

@Masa Dah Time~Owwwwhhh, macam tu, tapi kalau pageviews tak power macam saya ni boleh ke?

@jomsantaisekejap~Owwwhhh, susah juga ya, especially part nak maintain traffic tu, huhuhu. Thanks ya fren, nasib baik saya ada kamu semua. :)

Post a Comment

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More