03 September 2010

Remaja Lelaki Pakai Baju Wanita Masuk Pertandingan Menyanyi "SUPER BOY"


Super Boy - Pertandingan Menyanyi yang dikhaskan kepada remaja lelaki mendapat banyak reaksi negatif dan positif apabila seorang remaja lelaki, Liu Zhu, berumur 19 tahun, menyertai pertandingan ini dengan memakai baju perempuan.

Lebih selesa memakai pakaian wanita, tetapi tidak berminat untuk menukar jantina.

Telah dibiasakan memakai pakaian wanita dan bercakap seperti wanita dari kecil. So nak salahkan sapa?

Hakim-hakim sangat terkejut. Salah satu daripada hakim tersebut, Miss Anni Meigui, sangat marah, dan tak henti-henti menggangu konsentrasi dia bernyanyi. "Kamu ditempat yang salah atau saya yang salah tengok? Mana IC? Itu rambut sebenar kamu?" Dia terus menyoal dan soalan2 yang diberikan olehnya memalukan Liu Zhu kerana rancangan itu disiarkan secara live. Hakim itu juga sempat bertanya sama ada Liu Zhu perlukan lelaki atau perempuan untuk membuktikan jantina dia.

Semakin popular. Ada yang memuji, ada yang mencaci.

Dia percaya semua orang bebas menentukan cara hidup dia.

Dua lagi hakim yang baik hati itu menyuruh hakim yang banyak tanya tu diam dan bagi dia peluang menyanyi. Hakim itu kemudiannya menyuruh dia meneruskan nyanyian dan sempat memberi pesan untuk menyanyi dengan baik, dan memberikan tips untuk membaiki mutu vokal dia. Liu Zhu meneruskan nyanyian, dan walaupun hakim itu terus-terusan menggangu dia, dia berjaya menyanyi dengan baik, dan hakim sangat suka dengan persembahannya.


Azura: Ish ish ish, kalau ya pun tak suka dia ni, hakim tu pun tak boleh tanya macam tu. Adakah sampai suruh orang check dia punya "TUTTTTT"? Before masuk pertandingan, takkan tiada minta gambar and audition? Pelik. Maksudnya salah penerbit contest tu sendiri sebab tidak buat saringan peserta.

50 Sweet Roses!:

haiz..ni la zaman sekarang..susa suda mo tau yg ori ka ndak..hihihi

@Ogy~Hahaha, comel kan? suara exactly macam perempuan!

@AngeL BeaR~Hahahaha, yang lelaki mau jadi perempuan, yang perempuan mau jadi lelaki, haiyoo...

tapi cantik juga kan.. nda ketara lelaki nih..

@EVE~Comel kan? Suara dia aduii sweet ooo, kekekeke!

perghh..kalah pmpn betui..mmg comel la

@izyan~Hahahaha, dia ni ada peminat tau, tapi lelaki tu kecewa habis bila tahu dia ni lelaki, lol!

@Fantastic Ajane~Hahahaha! Cute kan? Kalau perempuan oooo...

@Un Phat Lee~Kesian dia kena kutuk, kekeke, memang best ni, tengoklah sampai habis ye, wink wink!

ya ba.. tergugat juga kali oo kan... wahahahah

santiikkk lagi tu...kama..jaga2 tesalah mengurat..kekeke :p =))

dari kecik dah diajar jd pompuan?
hakim tu x patut la.. bg la peluang nyanyi dulu.. pastu la komen..

tp mmg comel :)

hhahaha..
tak sangke lelaki tue nampak cun la pulak bila jd pompuan..gagagagagagaggaa..
huhu..harao2 dia insap2...hehehe

ucapan hari raya ku kepada blogger dan sahabat

entah kenapa aku rasa dia amat cun..hahaha

kisah London hanya di http://coretanperantau.blogspot.com

@Fantastic Ajane~Hahahaha, kalau jadi perempuan ni, banyak suda mengurat ni, termasuk jejaka2 hensem di ruang komen ni...

@Gee~Hahaha, ada yang salah mengurat, langsung trus kecewa bila dapat tahu dia lelaki, tapi suara dia tu memang exactly macam perempuan ooo! Kalau ayu suara saya, opps, kekekeke!

@gnesop.com~Tulah pasal, juri yang banyak tanya tu juri sementara, lepas tu trus kena kick from the show, tak layak jadi pengadil, saya suka juri perempuan yang lagi satu tu, sweet ooo!

@nas~Haizzz, susahlah tu, sebab dari kecil dah dibiasakan macam tu, tapi nasib baik belum terfikir nak tukar jantina, kekekeke!

@Dark Half~Hahaha, pssssst, jangan pula terpikat ye! :)

salam zura
cun tapi tu lah...
sayangkan??.. =)

@Nur Misnan~A'ah, kalau jadi lelaki entah macam mana lah rupa dia ni.

tp still ade muka jantan laa...
hehehehe...

@cEro~A'ah kan, kalau tengok lama sikit ada nampak muka jantannya, tapi kalau sekali pandang, perempuan pun kalah ni, hahahaha!

haha. susah nak bezakan laki pempuan :g:

sbijik mcm pmpuan..eh..btw...jm follow sy..(^^)

@ekin~Sekali pandang n dengar suara sebijik macam perempuan, hahaha!

@aj~Hi aj, sekarang juga saya follow, thanks for visiting :)

fuh, kaki dia cantik kalah kaki pompuan tulen

@Lia3003~Suara pun ayu kan? Kalah perempuan owh!

itula kelainan namanya ahhahhaha...
selalunya yg cuba kelainan nih ada potensi nak menang... tengok la William Hung dulu camno. :o)
Kuman Latest Entry

@Kuman Chaos~A'ah kan, dari kelainan dia tu, nampak keunikan dia, suara dia kira okay juga tu.

di sebalik kekurangan nye ade
terselit ke kelebihan untuk nye..
boleh tahan suaranye ye..

@diana~Setuju dengan diana, suara dia boleh tahan, sedap n sweet2 gitu.. :)

adeh..a;a2 putih gebu gitu kan dia azura..
p/s aku di kampung ni..karanglah aku tengok tu contest k..nda dapat buka ni ging..komen jak ni
huhu

Kalau perempuan boleh berpakaian lelaki, mengapa lelaki pula tidak dibenarkan?

Soalannya, nak atau tak nak.

haha..he is beautiful..huuuuhu

@Penkcintadia~Lol! Yeah, sure he is. :)

Ini yang dikatakan ciptaan Allah yang Maha Esa. Hanya Dia yg tahu tentang hambanya yg DiCipta.........

Ini yang dikatakan ciptaan Allah yang Maha Esa. hanya Dia yang tahu akan makhluk yang dicipta...........

Entah apa cerita dia sekarang kan?

Post a Comment

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More