05 September 2010

The Last Airbender - Memang Best!




Huhuhu,cian zura, movie ni sudah lama keluar, dari bulan Julai lagi, baru ni hari ada masa tengok, memang ada sudah dalam hard disk, tapi malas mau buka, ekekeke. Kebetulan boring, bukalah movie ni tengok.

Mula2 tengok movie The Vampire Assistant, laaaaa, boring gila, hampir tertidur, dah la tengah hujan2 sini ni, huuhuhu. Tiba2 Mr Teddybear tukar cerita lain, dia buka filem ni, waaahhhh, first starting dia pun very catchy, terpikat, mata pun besar balik, kekekeke. 3D effectnya? Huiyoooo, wallla! Memang hebat! 

So I decided tengok movie ni, Mr Teddybear entah pergi mana, dia bilang boring, malas dia tengok. Fine, best lagi saya tengok sendiri, kekeke!


Dalam movie ni, saya ada dapat sedikit moral value, dialog paling best: "No sacrifice, no love..." Memang betul la, dia ajar kita erti pengorbanan, macam si Avatar ni, dia sebenarnya tidak mahu jadi Avatar, sebab banyak pengorbanan yang perlu dia buat. Contohnya, kalau dia jadi Avatar, dia tak dapat berkeluarga. Aang telah melarikan diri selepas dia terpilih menjadi Avatar. Dan kerana dia, semua puak (earth, air, fire, water) berpecah-belah. Puak api telah bermaharajalela dan mengistiharkan perang ke atas puak2 lain!

Aduiii, panjang juga saya membebel ni, okaylah, kalau you guys nak tengok review filem ni, jom singgah blog Mr Merlot, suka cara dia buat review filem ni. Memang bila saya tengok 3D effect filem ni, saya pun terngangah macam Mr Merlot, hahahaha!!


2 Sweet Roses!:

eh? Seperti anime 'Avatar: The Legend of Aang' yah? Kalau animenya sampai berseri-seri, seperti sinetron... (-,-) Tiap seri diberi nama sesuai sukunya... Aah... Mau nonton tapi nggak bisa... (T^T)

@Riri Kusawari~Iya, best banget, jangan lupa nonton ya, hehehe!

Post a Comment

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More