16 August 2010

Muzik Mampu Menyatukan Dunia. "Playing For Change - Peace Through Music"



Nampak macam biasa jak kan? Tapi kalau you all nak tahu, lagu ni dinyanyikan oleh penyanyi atau penghibur jalanan dari seluruh dunia. Niat lagu ini dihasilkan hanya satu, iaitu menghubungkan dunia menjadi satu, dan memberi mesej keamanan melalui muzik. Muzik mempunyai kuasa universal yang mampu menghubungkan manusia tanpa mengira keadaan geografi, keadaan politik dan sosio-ekonomi serta agama dan ideologi manusia itu sendiri. Jom layan lagu ni. Best!

Semua lagu-lagunya best2, kalau you all nak tengok video lagu2 lain, join channel YouTube PFC okay! Kalau nak tengok senarai penyanyi (makin famous juga dorang ni) dan latar belakang group ni, click PFC. Kalau nak join Facebook group ni, click HERE.

Mula2 tengok lucu juga, ingatkan lagu cikai2 jak ni, malu juga saya sebab mula2 pandang serong sama penyanyi2 jalanan ni, last2 dengar, wahhhh, macam ada rasa sedih dan terharu tengok dorang nyanyi lagu ni. My favourite singer, si Grandpa Elliott. Suara dia memang best! Now, saya dah buat lagu ni sebagai one of my ringtone, kekeke! Creative betul founder group ni. I guess mesti dorang perlukan banyak dana juga kan? Hrmmm. Kuat betul semangat dorang ni. Harap2 berterusanlah projek ni.



Playing For Change. Peace Through Music.
brownteddyemoticon



0 Sweet Roses!:

Post a Comment

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More