23 August 2010

Mahu Kena Saman RM300 Atau Bagi Saya Duit Kopi RM50?


Holla, hari ni nak share pasal polis yang suka terima rasuah. Ada kawan bising2, dia cakap semalam dia kena tahan oleh polis, kebetulan kawan saya ni pun pandai2 bawa pick-up yang ada permit, sedangkan dia mana ada lesen GDL, haiyooo, salah sendiri bah ni. 

Dia punya main syiok2 bawa pick-up laju2, baru pulang lepas jumpa cewek konon, dekat2 jam 12 tengah malam tu. Tiba2 ada polis tahan, dia pun punya main terkejut, mahu terkencing pun ada dia bilang, hahahaha. So polis pusing2 check pick-up tu, then dia tanya, mana IC dengan LESEN kawan saya tu, so dia bagi tengoklah IC, dengan lesen, tapi takda GDL, kekekeke! So polis senyum2 kambing, then dia ada tulis something dalam buku nota dia. Kawan saya ni pun terdiamlah, berfikir dalam hati, hangus lagi RM300 ni! 

Last2, polis tu koyak nota tu, and buang ke dalam parit, kawan saya pun blur, oit, napa polis tu buat gitu, then dia cakaplah, "ko bagi aku RM100, aku tolong ko settle sudah ni". Kawan saya pula kebetulan tinggal RM50 jak dalam dompet, so dia kasi tahu dengan polis tu, "Alamak boss, duit saya tinggal RM50 jak ni". Baru jak dia kasi tunjuk isi dompet, trus polis ambik tu RM50 and trus blah, ish ish ish. Tapi kawan saya pun, nda juga bising betul sebab, dia rugi RM50 jak, bukan RM300. 


Kiki
Azura: Habislah, nasib baik bukan semua polis macam ni...


0 Sweet Roses!:

Post a Comment

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More