31 August 2010

Isu Paderi Melayu dari Singapore: Jangan Terpedaya Dengan Fitnah Orang! [UPDATED]

Fitnah yang sedang disebarkan oleh pihak2 yang tidak bertanggungjawab!
Credit gambar: StewardJohn.com
Fitnah ini sebenarnya terdapat dalam dua versi, rupa2nya ia sudah lama disebarkan, sejak tahun 2007 lagi, cuma versi 2007 tidak dinyatakan nama paderi dan juga gambar paderi.
Credit gambar: Simon
Gambar Paderi ini telah disalahgunakan. Gambar ini diambil 4 tahun lepas semasa Father Nick (sebelah kanan) berada di Vatican City. Father Nick sangat dikenali di sekitar daerah Lahad Datu. So dia sebenarnya orang sabah dan bukannya orang Melayu seperti yang dinyatakan. Sigh!
Credit gambar: Simon
Sekarang balik lagi isu panas yang berkaitan dengan agama, entah sapa yang mulakan. But I hope kita semua tak terpedaya dengan rancangan jahat orang2 yang cuba merosakkan perpaduan kita. Saya harap gambar ini mampu menjelaskan salah faham yang berlaku. Jangan kerana salah faham, kita semua bermusuh pula. 

Untuk pengetahuan semua, Holy Water bukan untuk diminum dan kenapa perlu takut dengan Holy Water? Kan lebih baik kita takut pada Tuhan? Tepuk dada tanyalah IMAN. Agama Kristian juga tidak menggunakan sihir, kerana sihir itu sendiri tidak dibenarkan dalam Kristian.

Peace!

10 Sweet Roses!:

I posted in my blog too. lucky there are muslim brothers and sisters out there that understand and didn't jump into blind conclusions. I always go to west malaysia for paintball events and the only non-muslim in my referee group, but they all accepted me as who I am, as I respected them. Glad to know that only the shallow minded people who would do this to spark hatred.

@AngeL BeaR~Setuju sis, sebab saya pun ramai kawan Muslim, tapi kami still dapat jadi kawan baik... :)

Love can't differentiate colours... We are 1Malaysia! :)

saya juga ada post benda ni..saya dah bergaduh dengan kawan islam yang lain sebab dia kasi panas saya punya hati..dia kata saya ada sihir..jadi kami pun bergaduh pasal ni..:((

@Steph~Astaga, tu teruk sudah tu, tapi sabarlah ya Steph, mana tahu nanti dia sejuk sudah, dia akan sedar kesilapannya, dan kamu berdua akan berdamai. :)

Jangan lupa minta maaf, minta maaf bukan bermaksud kita lemah dan mengalah, tapi sebab kita fikir tiada guna kita bermusuh dan bergaduh pasal benda ni. :)

http://batursajalur.blogspot.com/2008/02/dr.html

para pendukung fitnah... malulah sikit. janganlah teruskan perang saraf (tagiya) suka menyebar fitnah tanpa fakta.

@Anonymous~Sabar, kita doakan saja orang yang mula2 sebar fitnah ni insaf... :)

sedih kan bla ada org dlm maalysia ni yg cuba memecahbelahkan rakyat malaysia sndri... pa pun kita doakan ja la.. no grudge but peace.. :)

@Fantastic Ajane~Haizzz, tu la bah, nda tahu dorang mau kecoh pasal apa ni, heran sa oooo! Harap2 tu orang berubah la, susah ooo, nasib baik bukan semua orang mcm ni...

2 la ba 2 yg sa heran.. sangat fanatik & fantastic..erk ya ka.. hihi.. tp it's good 2 know that someone out there sama fikiran dgn kita.. n this is worth to know.. :)

@Fantastic Ajane~Hehehe, yaloh, saya pun tidak suka bah ni gaduh2 pasal agama ni, ini kan masing2 punya hak, kenapalah mau masuk campur kan? Kekekeke! Peace ah... :)

P/s: apa bah gia nama lagu di blog ko tu, best oooo, sa mau cari, kekeke! :p

Post a Comment

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More