12 August 2010

Bila Ada Anak Nak Masukkan Dia Ke Sekolah Cina. Hurray!!

你好吗?

Hehehe. Merapu time again! Time2 sorang2 di office ni, mulalah berangan. Bila ada anak, teringin nak masukkan dia ke sekolah cina. Bukannya sekolah biasa tak bagus, bagus bah semua sekolah. Cuma saya mahu anak saya belajar cakap Mandarin, apa salahnya tahu banyak bahasa kan?

Macam zura sendiri, time tadika papa masukkan saya ke sekolah cina. So, start tadika (2 tahun) sampai darjah enam, saya belajar di sekolah cina. Best oooo, kekeke! Tapi kalau sekolah cina ni, persaingan sangat sengit, semua pandai2, so semua akan bersaing, dan syukurlah, saya dulu dapat juga masuk Top 5 setiap kali exam, kekeke. 

Sekarang, baru saya faham, kenapa papa nak sangat masukkan saya ke sekolah cina. Kalau saya pandai cakap Mandarin, senang skit keja dengan company cina. Dan yang bestnya, kalau ada orang cina kutuk2 depan kita, kita jawab balik dalam bahasa cina, nah confirm terkejut beruk tu orang, hahahaha! 

Thanks papa! I love you too much!
Note: Cartoon sengaja diletak untuk menutup badan papa yang sexy, ekeke!



0 Sweet Roses!:

Post a Comment

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More