02 August 2010

Award Cute Bloggers!

Yuhuuu! Sebelum mula, saya mo minta ampun ni sama Sis Mama JnJ, kekeke, sebab lambat jawab award ni, opps, sorry ah sis, kekeke, hutang sama Sis Gee pun lum ku bayar, kekeke!


Aku mendapat award buat kali pertamanya setelah dekat setahun memasuki alam blogging ni. Terima kasih kepada Sis Mama JnJ kerana sudi kasi2 saya award. Saya pun bukanlah hebat sangat ni, dan banyak lagi saya perlu belajar dari blogger2 hebat diluar sana. Nasib baik ada Sis Gee and Sis Mama JnJ yang sudi bagi tunjuk ajar sama saya. Dan terima kasih juga kepada para reader dan geng-geng karas yang sudi singgah dan baca post2 di blog ni, huhuhu (terharu).


Oh ya, saya pun mahu tanya soalan sama ni. Sis, saya yang cute ka atau blog ni yang cute, kekekeke (terlebih sudah ni).

Nah, seterusnya, penerima award mesti menjawab soalan2 ni:

1. What's the name of your blog, and why you named it so?
Nama blog saya "Such A Simple Life". Apa? Kenapa aku kasi nama macam ni? Ermmm, susah mo jawab tu, maybe sebab saya rasa hidup saya ni simple jak, cukup makan cukup pakai, ada family yang memahami, ada kawan2 yang banyak bantu saya, dan ada keja tetap. Terus terang saya cakap, saya pun teringinlah mo kasi up lifestyle saya ni. I mean I want to get a better pay job, so apa yang saya mahu semua saya boleh dapat, dan apa yang family saya mahu, semua saya boleh kasi. Tapi sometimes saya fikir, better bersyukurlah dengan apa yang ada, mo minta lebih2, susah juga, tunggulah, ada rezeki panjang umur tercapai juga impian dan cita2 di hati ini.

2. When did you starter blogging?
Around Nov 2009. Saya ingat lagi, kawan saya Is Argent yang memperkenalkan saya kepada dunia blogging ni, kekeke. So start dari situ, blajar sikit demi sedikitlah, dan sampai sekarang, saya masih dalam proses belajar ni, kekeke!

3. Your first follower?
Apa lagi kalau bukan si Is Argent, kekeke, merangkap kawan Facebook and kawan Blogger ku!

4. Something for Mama JnJ
Ermm, apa ya bagus kasi Sis? Ikan masin mau ka? Sini murah2 oooo, hehehehe!!!

5. Next 6 cute bloggers:

Okaylah, kepada penerima award, sila2 lah jawab bila ada masa lapang ya, thanks semua, muaaah! Seterusnya, mo siapkan tag Sis Gee! Cayok2!



6 Sweet Roses!:

waaaaa...saya dapat award ka nie Azura? :P

@Steph~yupp dear! and don't forgot to jawab soalan okay, just ikut skema jawapan di post ni, kekeke!

dua2 pun cute bah..:-)
ikan masin boleh jo no haha..

mau jawab dimana bah dear Azura..:P

@Steph!ko buat post baru, then copy soalan 1 - 5, and jawab tau, kekeke! :)

@Mama JnJ~sis, macam mana sa mau kirim? kekekeke! nanti kalau sa p bandar, sa beli...

Post a Comment

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More