09 August 2010

Apa Itu Nuffnang? Boleh Dapat Duit Ke?


Holla, hari ni nak cerita sikit pasal Sugar Daddy ku si Mr. Nuffnang. Post ni ditujukan khas untuk Adik Ieha, one of my follower yang comel. Semalam dia ada tanya pasal Nuffnang ni. So, here's the short info.
Nuffnang adalah komuniti pengiklanan blog yang juga merupakan peneraju komuniti pengiklanan blog yang pertama di rantau Asia-Pasifik. Iklan mereka telah dilihat oleh 3 juta pengunjung dalam 100,000 blog setiap hari.  
Platform dalam talian Nuffnang membolehkan pihak pengiklan untuk menyiarkan iklan berasaskan grafik mahu pun video ke dalam lebih 100,000 blog pelbagai jenis platform.  
Selain pengiklanan berasaskan blog, Nuffnang juga mengasaskan sebuah komuniti untuk blogger, disamping menganjurkan dan menyokong pelbagai jenis aktiviti seperti tayangan wayang, seminar/bengkel kerja, parti dan lain-lain lagi.
Adik Iefa, jom join Nuffnang. Best tau, macam2 ada! So kalau adik Iefa nak join, just daftar HERE. Kalau perlu bantuan, adik pergi blog ni, Justnizam. Semua step dia ada cerita. Bagus blog ni.

Ada orang tanya, join Nuffnang boleh dapat duit ke? Kenapa saya letak, sampai sekarang tiada duit masuk pun? And the question goes on & on & on. So, see the FAQ to know more.

Jom saya cerita sikit pasal pengalaman saya dengan si Nuffnang ni. Mula-mula saya join, saya pun tak berapa faham. I just letak2 jak, saja nak kasi cantik blog konon, kekeke! Tapi bila pergi ke blog otai2 ni, dan nampak post dorang pasal dorang berjaya dapat duit dengan Nuffnang ni, waaaahhh, semangat mahu jadi macam dorang pun membuak-buak, kekeke! 

Malu juga nak cakap, mula2 memang langsung tiada masuk duit. Kesian, budak baru blajar, tak faham lagi kan. So, last2 saya decide untuk beranikan diri tanya otai2 dan belajar dari dorang. Phewwwh, nasib baik dorang ni tak kedekut ilmu. Antara blog yang saya suka refer ialah Dahlia's Journal & Please, No Paparazzi. Baca blog tutorial dorang pasal Nuffnang ni, adalah info lebih sikit2. 

Akhirnya, syukur kepada Tuhan, earning pertama Nuffnang muncul, kekeke! Dan sampai sekarang, saya berjaya mendapat 2 Buffered Earnings. Syukurlah. Bukan untuk membangga diri, tapi sekadar ingin meyakinkan blogger yang baru berjinak-jinak dengan Nuffnang, bahawa kita memang boleh buat duit dengan Nuffnang! Yang penting sabar dan rajin2 tanya blogger yang berjaya dengan Nuffnang ni.

Masih berusaha untuk mencapai target, kekeke! Kalau dah tercapai baru dishowkan, masih ciput lagi ni.
So, tunggu apa lagi, jom join Nuffnang! Sambil2 berblogging, sambil2 dapat duit, yippie!!


9 Sweet Roses!:

wahh,masehhh atas info2 niehh.tpi an..bole selamat ke bgi no i/c tuh ye??

@ieha ieho~takpe, no worry, website ni secure. dia cuma nak simpan details, sebab nanti buka cheque senang bila ada cash out :)

tetibe dapat trackback lah hihi
Thanks ;))

@nizam6281~Hehehe, sebab blog nizam best, dapat juga sebar info pasal nuffnang ni, hihihi :)

Err... Nury pun x penah ade 'pendapatan' dengan nuff lagi...

@Ms Nury~Ermmm, maybe kedudukan ads nuffnang MsNury tak sesuai, cuba buang and then install balik, refer blog Justnizam tu, step by step dia ajar. Hehehe!

kepada cik azura sy suka cra awk meberilmu klu senang2 join la blog sy ye ni link blog sy www.ibrahimheajung.blogspot.com..harap sudi2 dtng blog sy

salam cik azura klu senang2 dtng lah keblog sy di www.ibrahimheajung.blogspot.com

kepada cik azura sy suka cra awk meberilmu klu senang2 join la blog sy ye ni link blog sy www.ibrahimheajung.blogspot.com..harap sudi2 dtng blog sy

Post a Comment

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More