30 July 2010

Tutorial Menambah Fungsi Blockquote



Secara amnya, semua template blogger ada fungsi blockquote ni, but sometimes bila dah gila tukar2 template blog, sampai terpilih la pulak blog yang tiada fungsi ni, macam aku la tu, tiba2 tiada pulak code blockquote aku bila aku cari di Edit Html aku, patutlah jelek jak aku nampak, kekekee! Pencarian tutorial untuk selesaikan masalah aku ni di Mr Google sayang pun bermula. Sampailah aku jumpa Tipsotricks.com.


So if you guys ada masalah macam aku ni, just follow the step okay!

1. Log in to your blogger account.
2. Go to Design > Edit HTML > Expand Widget Templates.
3. Find this code ]]></b:skin>.
4. Then, just above it, paste all this code below.

blockquote { background:url(http://1.bp.blogspot.com/_L3S3cG5x4ys/SwBc0pPQ2MI/AAAAAAAABDM/O64aLmDM8cA/s400/blockquote.jpg) no-repeat top left;
padding:10px 20px 10px 45px;
font-style:italic;}

5. Try doing blockquotes in New Post and click Preview. If it's okay, Save Template.

6. It should look like this:




0 Sweet Roses!:

Post a Comment

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More