30 July 2010

Tutorial Menambah Background Blockquote

(B) Backgrounds


Macam biasa, cari code dibawah ni:

.post blockquote {


---or---

blockquote {
margin:1em 20px;

Sudah jumpa? Okay, tengok code dibawah ni, perhatikan code yang warna merah tu, letakkan dibawah atau selepas code yang kamu sudah cari tadi.

background-image:url(url gambar);


Kalau ada perkataan background selepas code yang you all cari tu, just gantikan code "background ...... ;" dengan code warna merah tu. Lepas tu, cari Mr Google, search background pilihan you all and copy the link. Paste dekat bahagian url gambar tu. Then, jangan lupa save tau!

Border boleh ubah sendiri, nak tahu cara2nya? Sila tengok tutorialnya HERE. Kalau mau lebih besar kotak tu, ubah saiz paddingnya okay. Do leave comment after trying, just wanna know you all berjaya buat ke tak. :)

0 Sweet Roses!:

Post a Comment

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More