17 July 2010

Doesn't Feel Like Smiling Today

Onion Icons
Baccat I!
Sedih. Pagi2 sudah sedih. Sigh. Bila la hidup aku ni senang ya? Aku betul2 bosan hidup macam ni. Hidup aku serba tak kena. Aku penat. Kadang2 aku sedih & nangis sorang2, tiada orang tahu. Dorang tengok aku ni senyum, happy jak, padahal dalam hati, Tuhan jak yang tahu betapa sedihnya aku. I'm so tired with my life, everything is not okay and fallen apart. Ingin ku luah tapi mahu luah sama sapa? Mo luah sama si bf? Bagus tak payah, gaduh2 jak keja. Boring. Susah, tak tahu macam mana mo cakap, that's why aku prefer diam. That's why I like to keep it to myself. Tak mahu lah orang lain risau. Dorang sendiri pun ada masalah.

--- My 3 Major Problems ---

1. DUIT 
MSN Onion Emoticon
Bila Mau Kaya?


Gaji selalu tak cukup. Sudah setahun lebih setahun keja sini tapi tak pernah naik gaji. Bini boss terlampau kedekut. Keja aku buat sendiri, banyak. tapi aku tak kisah pun pasal keja tu, sebab banyak aku belajar benda baru. Kalau ada masalah pun, ada jugak kawan satu opis ku si Fiona tolong. Cuma sedihlah jugak, tiada salah kan kalau cuma tambah RM50 pun aku bersyukur. Ini taik ka, habuk ka pun tiada. Tapi dorang expect to see more from me, but for what? Dorang untunglah, aku? Nasib baik cukup untuk bagi family blanja2 rumah and bayar blanja sekolah, bas sekolah adik2. Tapi kesian jugak, kadang2 ada barang dorg perlu terpaksa mo tunggu ada duit baru belikan, haizzzz. Kan bagus kalau papa tak sakit2? Dulu hidup kami senang jak. Apa mau beli semua boleh beli. Now, yang sara family, me and my 2 brothers. As for me? Sigh. Semua yang aku kepingiiiiinnnnnnnnnnnnn sangat mo beli, I will not buy. Need to save that money for emergency, berfikir jugak, bagus aku bagi family atau adik2 ku pakai. 

2. TUNANG & KAHWIN
Onion Emoticons
Malu I
Mum & Dad bising sudah, mo aku dengan si Jhon kahwin, tapi aku lum sedia bah, then dorang suruh kami tunang, lagi lah aku malas. Kalau duit blum cukup buat pa mo tunag or kahwin? Kalau setakat mau buat majlis kecil2an bagus tak payah. So kami dalam proses mengumpul duit, cincin sudah beli, kesian terpaksa tahan liur tengok jak, kekeke, lum boleh pakai. Kami plan bulan 12 mo tunang tapi tinguklah dulu macam mana. Wink wink. Wish me luck lah ya.

3. KERJA
MSN Onion Icon
Berangan!
Aku ingat mo cari keja lain lah. Cari yang better pay punya. Or at least keja kerajaan. My dream? Of course la to be a veterinarian or at least something that deal with animals. Sebab aku tertarik sama keja2 yang boleh dibuat time aku praktikal di Jabatan Haiwan. Memang syiok lah. Ambik darah haiwan. Proses darah haiwan. Check taiknya, kekeke. And paling best jalan2 ni p rawat binatang, That's my dream job! Aku boleh dapat keja bagus, tapi mesti mo jauh dari family. Tak mahu la, papa tu selalu sakit, nda sanggup aku kasi tinggal dia, sudah lah adik ku sekor tinggal di KK, so it's my duty la sebagai anak sulung, aku mesti jaga family ku. Biarlah aku teda cukup duit pakai, asal aku mampu kasi makan my mum, my dad, my brothers sisters, sister in law, and my 2 cute superdog, kekekee.




--Okaylah fren, terlebih merapu sudah aku ni, chaow dulu ya, banyak paperwork mo siapkan, tata titi tutu!--
Onion Icon
Malas Buat Keja


3 Sweet Roses!:

fuhhhh...anak yg bagus ne..mcm ko ngam btul kwn sma anak sa c rachel tu tau..dia gila kucing n segala hewan la...biawak sma cicak pun dia blg kiut..adakah...haihhh

eiii lupa...yg bab tunang sama kawin tu bah...adehh lucu juga kamurang tingu cincin ja dlu...tepa..ada rezeki tu nti..sa pun tia sabar sda ne mo tingu ko kawin..hehee

hahahaha, ada2 jak ko ni sis, bah thanks ah, mudah2an dimakbulkan doa kita semua, kekeke!

Post a Comment

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More