31 July 2010

Mood Weather Report



Bad mood! Tiba2 jak ni, kenapa aku rasa macam mau marah jak ni ah? Macam mau menampar orang jak. Is it because of PMS? Hrmm, lum sampai waktu la, kekekeke! Aiyooo, stress kali buat semua kerja all by myself, time aku mau makan pun kena ganggu, mau makan pun nda tenang, too many customer hari ni. Patutnya ambil satu lagi amoi, tapi sampai sekarang tiada juga kena ambil, aku sakit mau cuti pun susah, sial! 

Fiona pun selalu tiada di opis, sunyi leh, biasanya boleh dengar dia bercerita pasal 2 prince charmingnya (anak), nda jugak boring time keja. Dia pun mau resign sudah, tinggal la aku sendiri, dulu bertiga, tapi kesian, amoi yang satu kena buang sebab dia couple dgn staff satu company. That girl sudah janji takkan couple dengan staff satu company before masuk kerja, nasib baik aku nda da kena suruh janji macam tu. Kalau tidak, nda dapatlah aku kerja "bareng" sama bf ku, wakakaka! Tapi kami lain, kalau tempat kerja, macam nda kenal, aku buat salah dia boleh marah, dia buat salah aku boleh marah, hehehe! Tak boleh campur hal peribadi.

So far today, mood swing sangatlah down & hot. Ditambah lagi pekerja luar yang bodoh2, dikasi tau begini, lain dibuat, nah salah, sapa yang susah, aku kan? Haizzzz! Ingat lagi om yang aku cerita ada 4 anak yang gatal mo mampus tu? Kerja dia mengompleeennnnnnn jak, macam boss, eksen! Menyampah ooo tengok orang macam tu. Aku lain, kalau aku nda suka, tambah lagi mood yang hot ni, ko tengok la muka ku macam VAMPIRE mo hisap darah. Macam Twilight gitu. Wakakaka!! 

Hrmm, hari ni mcm tiada aku post apa2, kekeke, sorry ya, Isnin nanti la, aku kumpul cerita dulu, malam ni makan durian lagi ni, nanti aku upload gambarnya ya! Happy ni, adik ku yang kerja di KK pulang Tawau, mo minta blanja ni, wakakaka!

Okaylah pren, chau chin chau, have a lovely weekend!


**Tgh tunggu gaji ni, mo p tengok wayang Twilight Eclipse!!! Can I have my own Edward please? lol!**
Onion IconsOnion IconsOnion Icons


30 July 2010

Aku Menang RM750,000!!!!!

Hehehee, terkejut ke? A'ah, tadi pagi aku terima satu email, dari Reader Digest yang mengatakan aku ni bertuah dan boleh memenangi RM750,000, adeiii, aku layan jak la, tak percaya la boleh dapat duit dengan begitu mudah sekali, cess!!!

Tgklah gambar2 screen shot yang telah ku sediakan ni, kalau la betul kita menang hadiah, kenapa pulak perlu buat itu ini, and paling penting, kena bayar la pulak, sial! Mo jak aku maki bah! 












Last2 dia suruh bayar jugak, haizzzzzz, jahanam betul! 

Tutorial Menambah Background Blockquote

(B) Backgrounds


Macam biasa, cari code dibawah ni:

.post blockquote {


---or---

blockquote {
margin:1em 20px;

Sudah jumpa? Okay, tengok code dibawah ni, perhatikan code yang warna merah tu, letakkan dibawah atau selepas code yang kamu sudah cari tadi.

background-image:url(url gambar);


Kalau ada perkataan background selepas code yang you all cari tu, just gantikan code "background ...... ;" dengan code warna merah tu. Lepas tu, cari Mr Google, search background pilihan you all and copy the link. Paste dekat bahagian url gambar tu. Then, jangan lupa save tau!

Border boleh ubah sendiri, nak tahu cara2nya? Sila tengok tutorialnya HERE. Kalau mau lebih besar kotak tu, ubah saiz paddingnya okay. Do leave comment after trying, just wanna know you all berjaya buat ke tak. :)

Tutorial Menambah Border Blockquote

Ada 3 cara yang simple untuk mencantikkan blockquote kita. Biasanya kita boleh ubah borders, backgrounds, dan juga font styles. But first, you need to look for this code here:






.post blockquote {

---or---

blockquote {
margin:1em 20px;

Copy code warna merah tu dibawah code yang dicari. You all boleh ubah sendiri ciri-ciri pada code in red colour tu, don't worry, apa salah try kan? Just gantikan bahagian border (Code border: solid, double, grooved, dotted, dashed, inset, outset, ridged, hidden), px (makin besar no makin tebal garis border), padding (makin besar no makin besar kotak blockquotes) and colour (warna border you all), senang je. But jangan lupa Download Full Template before doing any changes tau! Kang salah, nangis berdarah la pula, kekeke!!

Untuk jenis border, try ubah ikut pic dibawah ni ya. Kalau you all tak nampak dengan jelas semua pic dalam post ni, just click image for a larger view okay! Untuk senarai code warna pilihan, click HERE

(Code border: solid, double, grooved, dotted, dashed, inset, outset, ridged, hidden)


(A) Borders
[Solid Border]
border: 1px solid #000000;
padding: 5px;



[Dotted Border]
border: 3px dotted #ff0000;
padding: 10px;




Tutorial Menambah Fungsi Blockquote



Secara amnya, semua template blogger ada fungsi blockquote ni, but sometimes bila dah gila tukar2 template blog, sampai terpilih la pulak blog yang tiada fungsi ni, macam aku la tu, tiba2 tiada pulak code blockquote aku bila aku cari di Edit Html aku, patutlah jelek jak aku nampak, kekekee! Pencarian tutorial untuk selesaikan masalah aku ni di Mr Google sayang pun bermula. Sampailah aku jumpa Tipsotricks.com.


So if you guys ada masalah macam aku ni, just follow the step okay!

1. Log in to your blogger account.
2. Go to Design > Edit HTML > Expand Widget Templates.
3. Find this code ]]></b:skin>.
4. Then, just above it, paste all this code below.

blockquote { background:url(http://1.bp.blogspot.com/_L3S3cG5x4ys/SwBc0pPQ2MI/AAAAAAAABDM/O64aLmDM8cA/s400/blockquote.jpg) no-repeat top left;
padding:10px 20px 10px 45px;
font-style:italic;}

5. Try doing blockquotes in New Post and click Preview. If it's okay, Save Template.

6. It should look like this:




Paralysed Man Eaten To Death By Maggots!!


A paralysed Austrian man was eaten to death by maggots in his bed while his partner slept beside him. The 61-year-old retiree died in an ambulance on his way to hospital in Vienna on Tuesday with the maggots having partly devoured his back.

Paramedics notified police after discovering the shocking state of hygiene in the man's home, and his 34-year-old partner was questioned over his condition. "The man had not wanted to be washed for a long time," a police spokesman said. According to police, the couple had been together for about a decade, and the victim's partner had slept in the same bed right up until his death.


The dead man had been paralysed for several years following a stroke.


--Azura's Notes: Dia tak mau mandi ka, dia tidak dikasi mandi ni? Kesiannya, sudahlah lumpuh, tiada lagi yang boleh diharap untuk jaga dia, sob sob! Like my dad, dia pakai wheel chair, his legs has been amputated to save his live (Diabetes). Luckily azam dia kuat, I just hope that kami adik beradik dapat bersabar dengan karenahnya, makin tua makin manja, makin cepat kecil hati, hehehe, and nearly forgot, makin nakal! Hahaha! Sayang papa!--

You All Mahu Gigi Dicabut Guna Playar??

Yang sebelah kiri ni macam kesakitan pula, yang sebelah kanan cool je, lol! Kasian...
Doktor-doktor mencabut gigi sebahagian banduan di Penjara Bandar Quezon, Manila, tanpa menggunakan ubat bius. Banduan-banduan tersebut tidak dibenarkan dibius untuk mengurangkan kesakitan semasa doktor gigi profesional itu menggunakan playar semasa mencabut gigi. Program mencabut gigi itu merupakan sebahagian daripada perkhidmatan percuma yang ditawarkan kepada banduan yang mengalami masalah kewangan


Lelaki 40 Tahun Setinggi 76cm



Seorang lelaki China, Huang Kaiquan cuba memperbaharui rekod Guinness untuk menjadi manusia paling pendek di dunia dengan ketinggian 76 sentimeter. Dia yang berusia 40 tahun itu memiliki berat 12 kilogram dan kini menetap bersama ibunya, Cheng Fuxiu, 58, di Hejiang, wilayah Sichuan.

Rekod dunia masih dipegang oleh He Pingping yang juga rakyat China dan berasal dari Ulanqab, Inner Mongolia dengan ketinggian 74 sentimeter. Namun, He Pingping meninggal dunia pada 13 Mac lalu semasa berusia 21 tahun.

Huang yang bersara daripada kerjaya lakonan ketika berusia 30 tahun setelah jatuh sakit berkata, ramai orang menyangka dia seorang kanak-kanak kerana ibunya kerap mendukungnya.


29 July 2010

Tuala Wanita Tertinggal Dalam Rahim???


Seorang ibu muda di Tasek Gelugor menderita kesakitan selepas melahirkan anak sulung berikutan tuala wanita yang dipercayai digunakan ketika proses kelahiran anaknya tertinggal dalam rahimnya.

Mohd Abdul Muhaymin Mustafa, 24, mendakwa isterinya, Nurhidayah Abdul Hamid, 24, melahirkan anak perempuan secara normal pada jam 10.53 malam pada 15 Julai lalu, sebelum dibenarkan pulang dua hari selepas itu. Apabila berada di rumah, kesakitan yang dialami Nurhidayah semakin serius. Nurhidayah yang juga demam, dibawa ke Klinik Kesihatan Sungai Dua. Doktor hanya memberikan antibiotik, ubat demam dan batuk kerana menyifatkan kesakitan yang dialami wanita itu perkara biasa bagi mereka yang baru melahirkan anak.

Berikutan Nurhidayah terus mengalami kesakitan dan sukar untuk berjalan, Mohd Abdul Muhaymin membawa isterinya ke sebuah klinik swasta Isnin lalu, sebelum diminta merujuk ke Hospital Kepala Batas (HKB). Apabila pihak hospital melakukan pemeriksaan ke atas isteri saya, doktor mendapati tuala wanita yang dipercayai digunakan menahan darah masih dalam di rahimnya, katanya di sini.

Selepas tuala wanita itu dibuang, Nuhidayah dibawa ke Hospital Seberang Jaya (HSJ), Butterworth, kelmarin, untuk rawatan susulan. Ibu muda itu kini masih dirawat di HSJ dan keadaannya dilaporkan stabil.



--Azura's Notes: Yikes, gelinya... (Sambil geleng kepala). Ingatkan mo tambah picture, tapi bila search google kluar pulak gambar kanser rahim, omg, geli, dan takut...


Paul Yarrow, The "Background Man"


Never heard of him? That's because he's never credited. Lol! It's funny, and quite weird at the same time too! He managed to appear behind reporters on Sky, Al Jazeera and Channel 4. Beside that, he even managed an appearance (in the background, obviously) on many events! How on earth did he do that?? Without him knowing it, he's getting famous! Thanks to Steve from fidgetwith.com.

Now, see it for yourself! Don't laugh! (rofl!)











Want more funny pictures of the "Background Man"? See Here.


Jangan Muntah!! 18SG & 18SX!!

Ni perbualan antara sahabat2 ku di wallpost Facebook ku, lucu jugak, mau muntah pun ada, hahahaha! Adoiii, nakal betul! Semalam aku baca sambil potong sayur pun mo mati ketawa terbahak-bahak, kekekee!

Kalau kamu berani, bacalah ye... :)




P/s: Kalau tak jelas, try click image for larger view! Have fun!



Blogku Kembali Aman!

Aaaaahhhh... Syiok rupanya layout macam ni jak. Betul cakap Sis Gee. Nasib baik dia bagi pendapat, aku sendiri pun bingung mau tukar2 background ni, kekeke! 

Oh ya, aku ada kerisauan bah ni. Sapa2 yang ada Wawwi Blogwalking, you all punya widget ada macam ni ka?
Tiba-tiba jak ada. Pelik bin ajaib!

Setahu aku, aku tiada install whos.amung.us ni, so kenapa ya tiba2 muncul macam ni? Tolong sapa2yang tahu, huhuhuu. Risau ni. Baru jak kelmarin time edit background dia tiba2 ada. Suda habis aku check html tiada jumpa. Tolong ya fren! :)

28 July 2010

Boringnya Hari Ni!

Sorry ya you all, hari ni tidak ada post apa2, takda idea, kekekeke, tgk berita pun, mcm malas2 ni, satu hari ni aku try tukar2 background di blog ku ni, inilah hasilnya, tapi tak puas hati la, suka lagi yang itu hari punya, simple and tak sakit mata, tengoklah besok, kalau rajin aku tukar balik, kamu bagi pendapatlah ya, yang ini atau yang sebelum ni punya template yang cute? Aku blur bah, malas pun ada, kekekee.

So far today, hari macam biasa, mendung2 skit, nasib baik tak hujan. Hari ni sendiri lagi di office. Si Fiona dia tolong husband di companynya, keraninya tak datang. Kesian jugak dia tu, buat kerja dua company, huhuhu. Tapi tadi dia bilang dia kompom mo resign. Sedih aku.

Tapi hari ni ada gosip, kekeke. Staff yang jaga kilang ni (tukang bodek boss) bergaduh besar dengan bininya! Haizzzz, apa lagi kalau bukan pasal dia ada perempuan lain. Anak keempat baru lahir sudah gatal2 cari perempuan lain. Hiazzzz. Seram dengar. Takut sendiri pun kena macam tu. Palis2. 

Okaylah geng, mau pulang sudah ni. Besok sambung cerita ya. Daaaaaa!!


27 July 2010

You Say You "Care" About Me?






It's no big deal. Break her heart. Let her down. Make her cry. It's all because you "care" about her... Right?


She's Finally Leaving...





She has feelings. She has a heart. In fact, she probably has a bigger & better heart than any girl you've ever known. Because she's had a front-row seat available to "The Mess Of Your Life", but still she likes you anyway. She obviously sees something worthwhile in you although you've given her no reason to still be around. But now, she won't be around anymore. Because she's tired.



She's finally leaving...






Sometimes, you really just don't know what to say...


Sometimes, you really just don't know what to say. Because, what you really want to say, is something that you just cannot say. Sigh. I'm tired. I'm sick of trying. I'm sick of hoping that you would change. I'm sick of crying. I just wanna leave. I'm tired.




26 July 2010

Kenapa Nama Kamu "AZURA"??

Si Azura yang gila makan bambangan!
Onion IconVery funny, lama sudah tiada orang heran napa nama ku Azura. Ni hari berulang lagi kisah lucu, kekeke. Adoiii. Customer ku pening2 ku kerjakan. Customer ku ni orang India, I guess he's a Muslim.

Time aku urus ordernya, dia terdengar kawan satu kerjaku panggil aku "Azura", this is what happened:

_____________________________________________
Cust: Errrmm, nama kamu Azura ka? Onion Icons

Me: Ya, kenapa boss? (Sambil senyum2) Onion Emoticons

Cust: Aikkk! (Muka terkejut) Saya sangka kamu Chinese!!! Sebab muka kamu macam Chinese, pandai cakap Mandarin lagi. MSN Onion Emoticon

Me: Ahhh??? Bukanlah boss, saya bukan Chinese. Onion Emoticon

Cust: oOOOo (panjangnya oooooo nya!), saya hairan kenapa nama kamu Azura, owh kamu Muslim rupanya. Onion Icons

Me: Eh eh, bukan bukan, saya bukan Muslim. Onion Emoticon Set

Cust: Ahhhh? Aik! Jadi kenapa nama kamu Azura??? (Sekali lagi dia buat muka terkejut beruk!) Onion Emoticon Set

Me: Hahahaha! Sebab bapa saya suka filem "AZURA". That's why dia kasi nama saya Azura. Onion Icons

Cust: oOOOOOOOOOOOOOOo (lagi panjang ooooo nya, kesian customer). MSN Onion Emoticon Set
_____________________________________________


**Kesian kesian, patutnya aku kasitau dia, saya orang Dusun, agama Kristian. Dan gila makan bambangan, tuhau, bosou, hinava, etc... Alamak, terlebih sudah!
MSN Onion Emoticon



Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More