07 October 2010

Pengguguran Anak (VIDEO LIVE)

Video ini disharekan oleh sahabat saya Analisah di Facebook. Mula-mula takut juga tengok, tapi ku gagahkan diri juga tengok, dengan niat untuk menambahkan ilmu. Lepas tengok, hati tak tenang, fikiran tak habis-habis fikir, kenapa dorang sanggup gugurkan baby dorang ni.

Kalau yang terpaksa gugurkan baby mereka atas sebab-sebab kesihatan (nyawa terancam) takpalah. Tapi kalau untuk tutup malu? Patut or tak patut? Haizzz, susah juga, kita pun tak boleh judge orang-orang macam ni, sebab kita tidak berada ditempat mereka. Tapi kalau bagi saya memang tak patutlah, sebab semua baby ni ada hak untuk hidup. Dan saya rasalah kan, kalau takut mengandung kenapa tak amalkan pencegahan semasa "buat tu". Ish ish ish, sedih hati tengok tangan baby tu, sob sob sob...


Apa pendapat kamu pula? Kalau ada story pasal abortion yang kamu nak share, boleh share di comment box, okay? :)


4 Sweet Roses!:

Omg..dont dare to press the play button. :D

uweekkk... x sanggup.
pada yg berkenaan.. jauhi zina.
kalu dah ter... tu kawin jer.

@cgi0~Haizzz, entahlah fren, kalau dorang mau kawen pun, betul ka dorang ni sedia sudah? Pelik ooo, ingat sedap jak dorang ni.

Post a Comment

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More