12 June 2010

4 Langkah Mendapatkan Trafik Ke Website Anda


[ Credit Gambar Amitbhawani ]

TRAFFIC = Visitors
Visitors= Leads
Leads = Clicks
Clicks = Buyers
Buyers = (Revenue – Cost) = Profits
Profits = MONEY

Gambaran di atas merupakan gambaran mudah tentang pertalian ataupun kaitan yang ada di antara pelawat ke website anda dan peluang anda untuk berjaya dalam bisnes online. Semakin ramai trafik yang anda bawa maka semakin cerah peluang anda untuk berjaya dalam online bisnes.

Cara mudah untuk mendapatkan trafik ke website anda:-
1) Melibatkan diri dalam forum
Ini merupakan satu teknik yang mudah dan berkesan. Berkunjunglah pada forum yang membincangkan topik yang meyamai niche anda. Letakkan satu signature yang bagus dan memukau, pasti blog anda akan di lawati.

2) Exchange Link
Teknik ini agak susah sekiranya anda baru berkecimpung ddalam dunia internet.  kebanyakan Otai-otai tak mahu membuat link exchange dengan anda, maklumlah websit pun ranking takde dan kelihatan tidak profesional. Namun jangan putus asa, bertukarlah dengan kenalan baru anda ataupun kawan, saudara mara dan keluarga anda.

3) Article Submission
Aspek penting dalam menjana trafik ke website anda adalah dengan mempromosikan werbsite anda melaui Article Directory seperti ezinearticles.com dan GoArticles.Com. Saya ada mempunyai kenalan yang membuat article submission sebanyak 2 kali dalam sehari. Bayangkan dalam masa sebulan, 60 articles telah dihantar ke seluruh pelusuk dunia. Traffik yang datang pastinya takkan putus, baik siang atau malam, website anda akan terus dilawati. Ubah dan gubahlah articles anda agar kelihatan menarik.

4) Directory submission
Anda boleh tulis pada mana-mana Search Engine “KEYWORD ANDA” Directory. Cuba buat seberapa banyak submission ke directory yang ada. Langkah ini akan membantu website anda agar lebih di kenali oleh robot dan Search Engine.

[ Infinity Thanks & Credit To rmcent.com ]

0 Sweet Roses!:

Post a Comment

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More